BasisWeekend unplugged

Hoenderloo

BasisWeekend Unplugged

Hoenderloo

Tijdens dit weekend geef je bij aankomst je telefoon af om lekker een weekend offline te zijn. De foto’s maken wij wel voor je, die kun je na het weekend posten! Je leert de basistechnieken van de survival (oriëntatie, vuur maken, shelter bouwen etc) en we kijken naar eetbare en medicinale planten. Ook nemen we de tijd voor een aantal bewustzijns oefeningen.

We gaan lekker op blote voeten en een open geest het bos in. Tijdens dit weekend wordt er lekker vegetarischvoor je gekookt. Er is wel water, maar geen (echt) toilet!

Aankomst is op vrijdagavond, begin programma zaterdagochtend om 09:00 en einde zondag 15:00 uur

 

 

Highlights
deelnemers
minimum 6 maximum 10
Datum
Diverse data vanaf 8 Maart 2024
Prijs
`early Bird 185-,/ regular 225-,

dit ga je allemaal doen

Vuur maken

Als je wel eens in de regen met lucifers geprobeerd hebt om een vuurtje maken weet je dat het doosje snel op kan raken. Daarom maken we gebruik van een firestriker. De firestriker is een staaf van ferrocerium die vonken van wel 3000 graden afvuurt en op die manier je tondel doet ontbranden. Met een firestriker sta je nooit voor verrassingen. Of het regent of vriest, je kan er altijd mee uit de voeten. Er zijn zelf mensen die met maar een arm en een firestriker een vuurtje kunnen maken!

Shelter Bouwen

Een van de belangrijkste skills is het om een goede shelter te bouwen die je tegen de elementen beschermt. Wij leren het op twee verschillende manieren. De eerste manier is een noodshelter van een plastic zeil. Het is de meest basic bescherming die jou, en eventuele anderen kan beschermen tegen de elementen. Ook bouwen we een shelter van natuurlijke materialen. Het lijkt misschien op het bouwen van een hut, maar dan voor volwassenen. Maar vergis je niet, die hut kan op een dag je leven redden!

Oriëntatie

We zijn gewend om met Google Maps te oriënteren, maar wat als je telefoon op is? Of erger nog, als de satellieten uitvallen door een zonnestorm bijvoorbeeld? Dan moeten we terugvallen op iets dat altijd werkt: Kaart en kompas. We hebben er allemaal wel eens iets over gehoord op de basisschool, maar velen van ons zijn vergeten hoe het ook al weer werkt. In drie simpele stappen gaan we leren hoe het ook al weer moet. En vervolgens brengen we de kennis in de praktijk in het veld. Dan vergeet je nooit meer hoe het in elkaar steekt.

Eetbare en Medicinale Planten

Voor veel van ons is de natuur een grote groene waas. Maar wist je dat veel van de planten om ons heen eetbaar zijn en aan de basis staan van veel van onze medicijnen? Op een wandeling gaan we op zoek naar welke planten er groeien, hoor je hoe je ze eventueel zelf kunt gebruiken en hoe je ze vooral niet moet gebruiken. We komen zeker een paar giftige planten tegen! Vergeet je opschrijfboekje niet, zodat je het allemaal kan herinneren

Benodigdheden

Je hoeft geen water mee te nemen, maar wel slaapspullen, geschikte kleding en eetgerei. Er wordt lekker vegetarisch voor je gekookt

meld je aan!

De eerst volgende datum is Diverse data vanaf 8 Maart 2024
`early Bird 185-,/ regular 225-,

reviews

zij hebben het ervaren.

Uitstekend
4.9
Alexander,Ik heb een geweldig weekend in de natuur gehad, met fijne mensen en een uitstekende groepsdynamiek. Het was een geslaagd weekend waar ik met een goed gevoel op terugkijk. De combinatie van het opdoen van kennis, het samenwerken, en stiekem toch ook de ochtendoefeningen heb ik als zeer positief ervaren.Ik kijk ernaar uit om in de toekomst nog eens deel te nemen aan een van jouw ervaringen. Dank je wel, het was fantastisch!Met vriendelijke groet,Michiel
Alexander is een weekend mee geweest op een ouder en kind weekend op de Veluwe. Ik en mijn zoon hebben genoten van de survival lessen van Alexander. Hij weet hier veel van en weet het goed over te brengen.
The bushcraft weekend in the Netherlands was truly unforgettable, largely thanks to our exceptional guide Alex. Their expertise, support, and warmth made all the difference. With the extensive knowledge and encouragement, we tackled wilderness challenges with ease. But it was their genuine camaraderie and passion for the outdoors that truly made the experience special. Highly recommended for anyone seeking a memorable adventure in nature.
Wauw! Wat een super weekend! Het was het natste en koudste weekend ever, maar zoveel geleerd! Niet alleen de educatieve skills van Alex( super gids) maar ook mentaal 😃
Reactie van de eigenaar: Was echt gezellig met jullie!
Wat een bijzonder weekend hebben we als gezin gehad met Alexander en Melle. Onze kinderen van 10, 8 en 6 hebben op een speelse wijze heel veel dingen geleerd over het bos en het overleven in de wildernis. En vooral plezier gemaakt door gewoon er te zijn - samen als gezin - bezig zijn met de natuur. Fijne mensen door wie we liefdevol en warm zijn verzorgd - helemaal opgeladen! 🙏🏼
Wat hebben wij een heerlijk ouder-kind weekend gehad! De locatie was perfect en zo ook de activiteiten. Onze zesjarige dochter heeft zich geen moment verveeld. Alexander en Melle hadden een mooie, gebalanceerde samenwerking, alsof ze dit al veel vaker hadden gedaan. Er was ruimte voor de groep, maar ook voor de individuele personen. Hun brede kennis heeft bijgedragen aan een waardevol weekend waar we met veel plezier op terugkijken!
Erg leuk weekend gehad, fijne begeleiding, alle rust en ruimte voor duidelijke uitleg, programma werd goed afgestemd op de groep, absolute aanrader!
Reactie van de eigenaar: Fijn om te horen Michiel, en bijzonder om je voor ee tweede keer mee te hebben!
Mooie, open en rustige plek op de Veluwe, waar je onder deskundige begeleiding de basisvaardigheden leert om je te redden in het bos. Zoals bijv. Vuur maken zonder aansteker en met nat hout, navigeren met een kompas en eetbare planten herkennen.
Een heel leuk weekend gehad met een leuke groep mensen. Begeleiding was top! Nieuwe dingen geleerd en Alexander heeft zelfs moeite gedaan om een soort Paasontbijt te verzorgen. Helemaal af!Diderik, een tevreden deelnemer!
Alexander is the best guide you can imagine, full of stories and care. His approach is very personal and gentle, but he is also ambitious and invites us to step out of our comfortzone and discover that we have more strength and resilience than we thought. It is a pleasure to relearn so much about nature together.
Ik heb met een leuke spontane groep. Een erg leerzame en mooie tocht achter de boeg.Ik zal zeker overwegen nog eens een andere reis met where wild things are te nemen
Een geweldige tocht door de bergen van Piemont, onder (bege)leiding van Alexander. Gedurende deze dagen leerden we allerlei vaardigheden zoals vuur maken, shelter bouwen, met de kompas oriënteren, wolvenpoep herkennen en eetbare planten proeven. Een absolute aanrader als je weg wilt van de kortere dagtochten, van kamperen 'in het wild' houdt, badderen in koude meren of watervallen en niet bang bent voor flinke fysieke inspanning. Een absolute aanrader!
Een aanrader! Prachtige dagen in de natuur, met goede begeleiding. Bruikbare vaardigheden worden aangeleerd met een heldere uitleg. Aandacht voor iedereen in de groep. Goed verzorgd.
Mooi en leerzaam weekend in de buitenlucht met geweldige begeleiding!Alexander weet duidelijk en op een prettige manier antwoord te geven op vragen en uitleg te geven.Zeker een aanrader
Een heel geslaagd outdoorweekend gehad met gidsen Alexander en Bruno. Zij hebben veel kennis, zijn vriendelijk, geduldig en behulpzaam en verzorgen heerlijke maaltijden.Ga graag nog weer eens mee.
Een heel fijn weekend. Leerzaam, gezellig, speels en even terug naar de basis. En Alexander heeft een heel fijne open energie. Een aanrader!
Ik zal nooit meer hetzelfde door het bos lopen. Zoveel geleerd.Van eetbare en medicinale planten en kruiden tot sporen van dieren leren herkennen. Alexander en Bruno leggen het allemaal heel geduldig en enthousiast uit en zorgen voor een ontspannen sfeer. Een aanrader voor iedereen die meer met de natuur in contact wil komen te staan!
Shelter maken en erin slapen, vuur maken met fire stiker en vuurstenen, kompas, eetbare planten en wildspotten (reeen, wilde zwijnen met biggetjes); Het kan allemaal tijdens 'where wild things are' . Aanrader
Echt een top weekend zware aanrader voor jong en oud. Veel geleerd en veel gelachen. Duidelijke en goede begeleiding. Ga het zeker nogmaals herhalen. Een groot dankjewel.
Fantastisch weekend beleefd.Mooie locatie.Ga meer met Wherewildtingsare op pad.
Ik heb een heel fijn weekend gehad in Hoenderloo! Ik deed het basisweekend unplugged, en heb veel geleerd! Van vuur maken tot het zoeken van eetbare en medicinale planten... Was echt heel erg tof!
Best camping 'in the wild' experience you can get in the Netherlands
Met Alexander ben ik samen met mijn zoon veel te weten gekomen over het (over)leven in de natuur. Met respect, humor en in samenwerking met elkaar en de natuur om ons heen hebben we een heel mooie en leerzame ervaring erbij!.
Heel veel vaardigheden en kennis opgedaan. Instructies zijn duidelijk. Inspirerend, interessant en afwisselend. Het weekend zal me lang bijblijven! Doen!
Erg leuk en leerzaam weekend. Heerlijk de hele dag in de buitenlucht en slapen in een zelfgemaakte shelter. Kleine groep met zeer veel persoonlijke aandacht. Het basisweekend in Austerlitz is zeker een aanrader!
Samen met mijn zoon zoon van 14 heb ik een basiscursus gevolgd in België. Wat hebben wij veel geleerd, en genoten. Alexander geeft overal duidelijke uitleg en instructies bij, en daarnaast zorgt hij voor heerlijke maaltijden en ontbijt. Je wordt echt even ondergedompeld in het leven in en met de natuur.
Alexander heeft jarenlange kennis, skills en ervaring op het gebied van survival, natuur en een gezonde leefwijze. Hij weet dit op een prettige, ongedwongen manier over te brengen, met persoonlijke aandacht voor iedereen binnen de groep. Ik heb veel opgestoken in dit boeiende en gezellige weekend
De training met-where wild things are- liet me met een door een andere lens het bos zien; alles kwam tot leven!
Tijdens Het Basisweekend Unplugged heb ik onwijs genoten van het leren van de survival technieken en het buitenleven. Zonder de afleiding van een telefoon, dit brengt je nog meer in het moment en in de natuur.Door de prettige, geduldige begeleiding van Alexander heb ik nu de technieken van onderdak creëren, vuur maken en het correct gebruiken van het kompas en de kaart onder de knie.Hier ben ik heel blij mee, een dikke aanrader!
I recommend joining Alexander's survival walks in forest. I've learned so much from him and his way of teaching is so friendly. It feels like everything was so smooth and he was so open for all the questions we were asking. We had a very small group becasue there was me, my fiancé and Alexander. I strongly recommend this workshop to couples. It's something new, especially if there is lockdown all the time and you spend a lot of time in front of the screen 😀 Now I know how to make a shelter, make a fire without matches, what I should and shouldn't eat in the forest and how to use a map and a compass 😀Thank you Alexander! 🌸
js_loader

benieuwd naar een andere training?