Ontdek de natuur

Vriendenweekend

Samen met je vrienden het bos in

daar begint alles

Samen met je vrienden het bos in. Tijd om bij te praten, nieuwe dingen te leren en een biertje te drinken bij het kampvuur. Tijdens het vriendenweekend ontdek je nieuwe kanten van je oude vrienden. Je komt erachter wie van jullie het snelste een vuurtje kan maken, wie er het eerst verdwaalt en wie er stiekem heel veel van eetbare planten weet. De perfecte kans om er echt even uit te gaan en tijd te hebben voor elkaar. Neemt er iemand een gitaar mee?

Je gaat veel dingen leren en ervaren

 • Vuur maken
 • Shelters bouwen 
 • Wat te doen in nood
 • Navigeren
 • eetbare en medicinale planten 
 • Lichaamsoefeningen
 • De zintuigen openen
 • Goede gesprekken bij het kampvuur 

Dit is je gids.

alexander nieuwenhuis

Buiten zijn, daar begint alles voor mij. De wind blaast in je gezicht, de zon schijnt op je huid en overal is leven. Als je buiten bent weet je dat je de verwarming niet aan kunt doen als het koud is, dat er geen supermarkt is waar je eten kunt halen, dat je geen douche kunt nemen om je te wassen. Je moet voorbereid zijn en beginnen met je plek maken in de wildernis.

– CSWI guide front country
– Hike and Survival Instructor
– MFA
– WFA
– SAR certificaat
– IGA apprentice guide
– Mountains 101
– Backyard Meteorology
– Talen: Nederlands Spaans Engels (vloeiend) Frans Italiaans en Duits (adequaat)
– Specialisatie: Flora en Fauna

Een heerlijk weekend

 • Op mooiste en simpelste terrein van Nederland
 • Samen lekker koken inbegrepen
 • Een onvergetelijke ervaring met je vrienden
 • Wildspotten 
 • Nieuwe dingen leren

€175 p.p

Vriendenweekend outdoor

reviews

zij Gingen je voor.

Uitstekend
4.9
Alexander,Ik heb een geweldig weekend in de natuur gehad, met fijne mensen en een uitstekende groepsdynamiek. Het was een geslaagd weekend waar ik met een goed gevoel op terugkijk. De combinatie van het opdoen van kennis, het samenwerken, en stiekem toch ook de ochtendoefeningen heb ik als zeer positief ervaren.Ik kijk ernaar uit om in de toekomst nog eens deel te nemen aan een van jouw ervaringen. Dank je wel, het was fantastisch!Met vriendelijke groet,Michiel
Alexander is een weekend mee geweest op een ouder en kind weekend op de Veluwe. Ik en mijn zoon hebben genoten van de survival lessen van Alexander. Hij weet hier veel van en weet het goed over te brengen.
The bushcraft weekend in the Netherlands was truly unforgettable, largely thanks to our exceptional guide Alex. Their expertise, support, and warmth made all the difference. With the extensive knowledge and encouragement, we tackled wilderness challenges with ease. But it was their genuine camaraderie and passion for the outdoors that truly made the experience special. Highly recommended for anyone seeking a memorable adventure in nature.
Wauw! Wat een super weekend! Het was het natste en koudste weekend ever, maar zoveel geleerd! Niet alleen de educatieve skills van Alex( super gids) maar ook mentaal 😃
Reactie van de eigenaar: Was echt gezellig met jullie!
Wat een bijzonder weekend hebben we als gezin gehad met Alexander en Melle. Onze kinderen van 10, 8 en 6 hebben op een speelse wijze heel veel dingen geleerd over het bos en het overleven in de wildernis. En vooral plezier gemaakt door gewoon er te zijn - samen als gezin - bezig zijn met de natuur. Fijne mensen door wie we liefdevol en warm zijn verzorgd - helemaal opgeladen! 🙏🏼
Wat hebben wij een heerlijk ouder-kind weekend gehad! De locatie was perfect en zo ook de activiteiten. Onze zesjarige dochter heeft zich geen moment verveeld. Alexander en Melle hadden een mooie, gebalanceerde samenwerking, alsof ze dit al veel vaker hadden gedaan. Er was ruimte voor de groep, maar ook voor de individuele personen. Hun brede kennis heeft bijgedragen aan een waardevol weekend waar we met veel plezier op terugkijken!
Erg leuk weekend gehad, fijne begeleiding, alle rust en ruimte voor duidelijke uitleg, programma werd goed afgestemd op de groep, absolute aanrader!
Reactie van de eigenaar: Fijn om te horen Michiel, en bijzonder om je voor ee tweede keer mee te hebben!
Mooie, open en rustige plek op de Veluwe, waar je onder deskundige begeleiding de basisvaardigheden leert om je te redden in het bos. Zoals bijv. Vuur maken zonder aansteker en met nat hout, navigeren met een kompas en eetbare planten herkennen.
Een heel leuk weekend gehad met een leuke groep mensen. Begeleiding was top! Nieuwe dingen geleerd en Alexander heeft zelfs moeite gedaan om een soort Paasontbijt te verzorgen. Helemaal af!Diderik, een tevreden deelnemer!
Alexander is the best guide you can imagine, full of stories and care. His approach is very personal and gentle, but he is also ambitious and invites us to step out of our comfortzone and discover that we have more strength and resilience than we thought. It is a pleasure to relearn so much about nature together.
Ik heb met een leuke spontane groep. Een erg leerzame en mooie tocht achter de boeg.Ik zal zeker overwegen nog eens een andere reis met where wild things are te nemen
Een geweldige tocht door de bergen van Piemont, onder (bege)leiding van Alexander. Gedurende deze dagen leerden we allerlei vaardigheden zoals vuur maken, shelter bouwen, met de kompas oriënteren, wolvenpoep herkennen en eetbare planten proeven. Een absolute aanrader als je weg wilt van de kortere dagtochten, van kamperen 'in het wild' houdt, badderen in koude meren of watervallen en niet bang bent voor flinke fysieke inspanning. Een absolute aanrader!
Een aanrader! Prachtige dagen in de natuur, met goede begeleiding. Bruikbare vaardigheden worden aangeleerd met een heldere uitleg. Aandacht voor iedereen in de groep. Goed verzorgd.
Mooi en leerzaam weekend in de buitenlucht met geweldige begeleiding!Alexander weet duidelijk en op een prettige manier antwoord te geven op vragen en uitleg te geven.Zeker een aanrader
Een heel geslaagd outdoorweekend gehad met gidsen Alexander en Bruno. Zij hebben veel kennis, zijn vriendelijk, geduldig en behulpzaam en verzorgen heerlijke maaltijden.Ga graag nog weer eens mee.
Een heel fijn weekend. Leerzaam, gezellig, speels en even terug naar de basis. En Alexander heeft een heel fijne open energie. Een aanrader!
Ik zal nooit meer hetzelfde door het bos lopen. Zoveel geleerd.Van eetbare en medicinale planten en kruiden tot sporen van dieren leren herkennen. Alexander en Bruno leggen het allemaal heel geduldig en enthousiast uit en zorgen voor een ontspannen sfeer. Een aanrader voor iedereen die meer met de natuur in contact wil komen te staan!
Shelter maken en erin slapen, vuur maken met fire stiker en vuurstenen, kompas, eetbare planten en wildspotten (reeen, wilde zwijnen met biggetjes); Het kan allemaal tijdens 'where wild things are' . Aanrader
Echt een top weekend zware aanrader voor jong en oud. Veel geleerd en veel gelachen. Duidelijke en goede begeleiding. Ga het zeker nogmaals herhalen. Een groot dankjewel.
Fantastisch weekend beleefd.Mooie locatie.Ga meer met Wherewildtingsare op pad.
Ik heb een heel fijn weekend gehad in Hoenderloo! Ik deed het basisweekend unplugged, en heb veel geleerd! Van vuur maken tot het zoeken van eetbare en medicinale planten... Was echt heel erg tof!
Best camping 'in the wild' experience you can get in the Netherlands
Met Alexander ben ik samen met mijn zoon veel te weten gekomen over het (over)leven in de natuur. Met respect, humor en in samenwerking met elkaar en de natuur om ons heen hebben we een heel mooie en leerzame ervaring erbij!.
Heel veel vaardigheden en kennis opgedaan. Instructies zijn duidelijk. Inspirerend, interessant en afwisselend. Het weekend zal me lang bijblijven! Doen!
Erg leuk en leerzaam weekend. Heerlijk de hele dag in de buitenlucht en slapen in een zelfgemaakte shelter. Kleine groep met zeer veel persoonlijke aandacht. Het basisweekend in Austerlitz is zeker een aanrader!
Samen met mijn zoon zoon van 14 heb ik een basiscursus gevolgd in België. Wat hebben wij veel geleerd, en genoten. Alexander geeft overal duidelijke uitleg en instructies bij, en daarnaast zorgt hij voor heerlijke maaltijden en ontbijt. Je wordt echt even ondergedompeld in het leven in en met de natuur.
Alexander heeft jarenlange kennis, skills en ervaring op het gebied van survival, natuur en een gezonde leefwijze. Hij weet dit op een prettige, ongedwongen manier over te brengen, met persoonlijke aandacht voor iedereen binnen de groep. Ik heb veel opgestoken in dit boeiende en gezellige weekend
De training met-where wild things are- liet me met een door een andere lens het bos zien; alles kwam tot leven!
Tijdens Het Basisweekend Unplugged heb ik onwijs genoten van het leren van de survival technieken en het buitenleven. Zonder de afleiding van een telefoon, dit brengt je nog meer in het moment en in de natuur.Door de prettige, geduldige begeleiding van Alexander heb ik nu de technieken van onderdak creëren, vuur maken en het correct gebruiken van het kompas en de kaart onder de knie.Hier ben ik heel blij mee, een dikke aanrader!
I recommend joining Alexander's survival walks in forest. I've learned so much from him and his way of teaching is so friendly. It feels like everything was so smooth and he was so open for all the questions we were asking. We had a very small group becasue there was me, my fiancé and Alexander. I strongly recommend this workshop to couples. It's something new, especially if there is lockdown all the time and you spend a lot of time in front of the screen 😀 Now I know how to make a shelter, make a fire without matches, what I should and shouldn't eat in the forest and how to use a map and a compass 😀Thank you Alexander! 🌸
js_loader