Trainingen

Onze trainingen

Vaderweekend

Natuurlijk Verdiepen Voor Vaders

Soms is het beste dat je voor je gezin kunt doen tijd voor jezelf nemen. Tijdens het vaderdagweekend is daar alle ruimte voor. In het prachtige Drenthe gaan we back to basic in de natuur. We leren vuur maken, welke planten je kunt eten, hoe je diersporen kunt herkennen, wat te doen in een noodsituatie en we focussen op de uitdagingen van
het vaderschap.

Samen met andere vaders stappen we uit de maalstroom van de week. De telefoon gaat uit: tijd om te verbinden met de omgeving en andere vaders. Waar lopen we als ouders tegenaan en wat willen we veranderen in de dynamiek met onze kinderen of partner? De activiteiten worden afgewisseld met fysieke oefeningen en boeiende gesprekken over hoe
het is om vader te zijn.

Een weekend vol leerzame activiteiten, humor en reflectie dat je helpt om een betere versie van jezelf te worden. Dit is een ervaring die je jezelf en je partner gunt en wenst. Een natuurlijke en dierbare verdieping, ook voor je kinderen,

Deze training vindt plaats onder de deskundige leiding van Melle Tukker en Alexander
Nieuwenhuis.

Alexander is wildernisgids, schrijver en vader van Leo. Sinds 2019 neemt hij mensen mee het bos in met Where Wild Things Are. Zijn debuutroman Winterthur kwam in 2022 uit bij uitgeverij Van Oorschot. Tijdens het schrijven vindt hij prachtige verhalen die hij in de trainingen vertelt en tijdens het geven van trainingen ontstaan weer nieuwe verhalen die in
zijn boeken terechtkomen.

Melle ondersteunt sinds 2020 op systemische en sjamanistische wijze persoonlijke ontwikkeling van mensen in de natuur, en is vader van Seb en Lou. Met zijn bedrijf Wildgroei begeleidt hij zowel ouders als kinderen en laat hij hen vanuit rust spelenderwijs bewuster worden.

Duur: 2 nachten en 2 dagen
Begin vrijdag rond 18.00 uur
Einde zondag na de lunch

Datum: Vaderdagweekend, vrijdag 14 juni t/m zondag 16 juni in Drenthe en 13 t/m 15 September in de Ardennen
Aantal deelnemers: 12 deelnemers.
Prijs: € 295 incl. overnachtingen, maaltijden en btw

BasisWeekend Unplugged + eigen eten

Tijdens dit weekend geef je bij aankomst je telefoon af om lekker een weekend offline te zijn. De foto’s maken wij wel voor je, die kun je na het weekend posten! Je leert de basistechnieken van de survival (oriëntatie, vuur maken, shelter bouwen etc) en we kijken naar eetbare en medicinale planten. Ook nemen we de tijd voor een aantal bewustzijns oefeningen.

We gaan lekker op blote voeten en een open geest het bos in. Dit weekend neem je je eigen eten mee dat je op het gezamenlijk vuur kunt koken. Er is wel water, maar geen toilet!

Aankomst is op vrijdagavond, begin programma zaterdagochtend om 09:00 en einde zondag 15:00 uur

 

 

Winterhike in het Noorden

Tijdens deze hike neemt Bruno je mee naar de Drentsche AA waar het heerlijk wandelen is. Tijdens dit weekend doen we de basistechnieken voor een groot deel onderweg. Je leert dus zeker ook om vuur te maken, te lopen met kaart en kompas en het bouwen van een shelter. Ook komen de eetbare planten en diersporen onderweg aan bod. Maar de nadruk ligt tijdens deze tocht op het onderweg zijn door het winterse bos, dat zal je zeker warm houden! Ook is er de mogelijkheid om ’s ochtends een frisse duik in het meer te nemen. Als dat niet is dichtgevroren..

 

 

 

Oerbos expeditieweek

Tijdens deze reis naar het oudste bos van Europa leer je de woeste natuur van Polen kennen. Je zit de eerste vier nachten in een prachtige villa die in tweede wereldoorlog nog door Duitse officieren is gebruikt. ‘s Ochtends sta je vroeg op om met lokale gidsen wisenten te spotten, of wolven te zien. In de middag leer je belangrijke bushcraft en survival-skills zoals vuur maken, shelters bouwen en oriëntatie. Na vier dagen trainen ben je voorbereid voor het echte werk. We ploegen twee dagen door de wouden van Bialowieza. Je klautert met je bepakking over de omgevallen bomen en ‘s avonds maak je je kamp in het bos.

Voor meer informatie check hierFlyer BIalowieza

Noorwegen Zomerreis

Op deze week neemt Bruno je mee naar zijn favoriete plek in Noorwegen: Hardangervidda

Een week lang ga je hiken, door de prachtige noorse natuur,  kayakken op het fjord, je eigen vis vangen en opeten. Je overnacht  onder de sterren of als je dat liever hebt: in een tent. Deze week staat in het teken van genieten van de ruige natuur van de Hardangervidda; Hike en Kayak door een van de prachtigste gebieden van Europa. Daarnaast gaan we dieper in op de basis survival/bushcraft technieken én gaan we vissen.

 

Hike en Survival in Piemonte (Italië)

In de prachtige Italiaanse alpen gaan we op een heerlijke wandeltocht. De eerste twee dagen maken we kamp in een vallei waar de watervallen naar beneden spletteren en leren we de basistechnieken van survival: vuur maken, shelter bouwen en kaart en kompas. Daarna gaan we de bergen in voor een vierdaagse wandeltocht langs Monviso. Tijdens deze tocht heb je alle mogelijkheden om je vaardigheden in de praktijk te brengen en geniet je van de prachtige uitzichten op een van de hoogste bergen van Italie. De laatste dag kom je aan op onze berg voor een solo ervaring. Je bouwt je eigen kampje van natuurlijke materialen en maakt een vuurtje waar je je eten op kookt, met uitzicht op Valpellice.

 

Basic Weekend Unplugged (English Edition)

On arrival for this wonderful weekend in the woods you give us your phone so you can enjoy an offline experience. We will make pictures during the weekend for you to post afterwards. During this weekend you will learn the basic techniques of survival (orientation, making a fire, building a shelter) and we pay attention to the edible and medicinal plants.

Barefoot and with an open mind we go into the forest and in the evenings we will spot animals at a nearby field. During this weekend you take care of your own food, we will provide a basic kitchen and tools to cook on the fire. The amenities are basic, we have drinkable water, and a very basic forest toilet.

Arrival is on friday evening at your own timing, the program starts at saturday morning 09:00,  we end at sunday 15:00

 

Ouder Kind Weekend

Natuurlijk verbinden voor ouders en kinderen van 6 tm 12 jaar

In het drukke dagelijkse leven lukt het lang niet altijd om op een dieper niveau met je kind te verbinden. Tijdens dit weekend van Wildgroei en Where Wild Things Are is dat precies wat we wél gaan doen. Telefoons gaan uit, zodat jullie helemaal beschikbaar zijn voor elkaar. Tijd voor avontuur!

Tijdens dit weekend maak je vuur, bouw je een eigen onderkomen in het bos en ga je op zoek naar een heuse schat. Kinderen zijn tijdens deze training de baas en nemen samen de beslissingen. Ouders volgen, waardoor je je kind op een heel andere manier leert kennen.

Na dit weekend is de band met je kind nog sterker dan hij al was, en zijn patronen zichtbaar geworden die jullie misschien wel willen veranderen. Je hebt samen een avontuur beleefd om nooit te vergeten en voelt je meer verbonden met jezelf, elkaar en de natuur: iets dat eenmaal thuis ook nog van onschatbare waarde is.

Deze training vindt plaats onder leiding van Melle Tukker en Alexander Nieuwenhuis.

Alexander is wildernisgids en schrijver en neemt sinds 2019 mensen mee het bos in met
Where Wild Things Are. Zijn debuutroman Winterthur kwam in 2022 uit bij uitgeverij van Oorschot. Tijdens het schrijven vindt hij prachtige verhalen die hij in de trainingen vertelt en tijdens het geven van trainingen ontstaan weer nieuwe verhalen die in zijn boeken terecht komen.

 

Melle ondersteunt sinds 2020 op systemische en sjamanistische wijze persoonlijke ontwikkeling van mensen in de natuur. Hij ziet de mens als onderdeel van de natuur en gebruikt de natuur op spelende wijze als spiegel voor bewustwording en rust.

​​​​Begin vrijdag rond 18.00 uur.

​​​​Einde zondag na de lunch, rond 13.00 uur

(early bird prijs t/m 31 december)

Piemonte reis (huttentocht)

In de prachtige Italiaanse alpen gaan we op een heerlijke wandeltocht. We slapen in lokale rifugio’s waar goed voor ons wordt gezorgd. We eten lokale maaltijden en slapen in een bed met deken en kussen. Het voordeel is: we dragen dus minder kilo’s op de rug en kunnen daardoor overdag wat vrijer rondbewegen.

De eerste twee dagen zijn we in een vallei waar de watervallen naar beneden spletteren en leren we de basistechnieken van survival: vuur maken, shelter bouwen en kaart en kompas. Daarna gaan we de bergen in voor een vierdaagse wandeltocht langs Monviso. Tijdens deze tocht heb je alle mogelijkheden om je vaardigheden in de praktijk te brengen en geniet je van de prachtige uitzichten op een van de hoogste bergen van Italie. Na een week wandelen ga je vol mooie ervaringen en met nieuwe energie naar huis.

Uitgangspunt trainingen

  • kleine groepen
  • veel tijd, veel aandacht
  • lekker vegetarisch/vegan eten
  • verbinden met de natuur
  • bestemmingen in het buitenland zijn binnen anderhalve dag over land te bereiken 

Voor welk niveau kies jij?

Je hoeft niets bijzonders te kunnen of te weten. De omstandigheden zijn licht en je hebt geen speciale materialen nodig, behalve een tentje en een slaapzak.

Je hebt iets meer ervaring nodig met buitenleven. Je bent wat meer op jezelf aangewezen voor je voeding en je welzijn doordat de omstandigheden meer basic zijn.

De omstandigheden kunnen iets uitdagender zijn en goede gear is nodig.

Je hebt voorbereiding nodig op het gebied van gear en conditie. De omstandigheden kunnen uitdagend zijn en je moet enigszins op jezelf kunnen terugvallen. Je krijgt een paklijst opgestuurd.

Je moet conditioneel goed zijn voorbereid en autonoom kunnen zijn op het gebied van gear. Je krijgt een paklijst opgestuurd.