Trainingen

Onze trainingen

Wintertraining Italie

Deze training is niet voor beginners. We gaan slapen in de sneeuw. Tijdens deze training leer je de essentials van het winterkamperen. Welke gear je nodig hebt, hoe je warm blijft in de nacht, en hoe je het beste vuur kunt maken als het sneeuwt. De eerste dagen slapen we in een rifugio om met een beetje comfort de technieken eigen te maken. Dan gaan we de bergen in op ski’s en maken we ons kamp in de sneeuw. Twijfel je of je deze tocht aankunt? Stuur dan een mailtje naar alexander@wherewildthingsare.nl om een gesprek in te plannen.

Ouder Kind Weekend Hoenderloo

Wil jou kind een vuurtje leren maken dat ook werkt als het regent? Wil jou kind weten welke planten je kunt eten en hoe een kompas werkt? En heeft jou kind altijd al een wild zwijn in het echt willen zien? Dan is dit het juiste weekend voor jullie.

Een weekend samen in het bos zijn, nieuwe dingen te leren en spelletjes doen samen met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Neem je tentje mee en hoor de uilen in de nacht, en als je een verrekijker hebt moet je die zeker niet vergeten. Zo kunnen jullie de zwijnen van nog dichterbij bekijken.

Minimum leeftijd +- 10 jaar

 

BasisWeekend Unplugged + eigen eten

Tijdens dit weekend geef je bij aankomst je telefoon af om lekker een weekend offline te zijn. De foto’s maken wij wel voor je, die kun je na het weekend posten! Je leert de basistechnieken van de survival (oriëntatie, vuur maken, shelter bouwen etc) en we kijken naar eetbare en medicinale planten. Ook nemen we de tijd voor een aantal bewustzijns oefeningen.

We gaan lekker op blote voeten en een open geest het bos in. Dit weekend neem je je eigen eten mee dat je op het gezamenlijk vuur kunt koken. Er is wel water, maar geen toilet!

Aankomst is op vrijdagavond, begin programma zaterdagochtend om 09:00 en eind zondag 15:00 uur

Instructeurs:

6-8 Oktober: Bruno Pijnappels (uitverkocht)

20-22 Oktober: Bruno Pijnappels (uitverkocht)

3-5 November: Bruno Pijnappels

10-12 November: Bruno Pijnappels

Oerbos expeditieweek(Polen)

Tijdens deze reis naar het oudste bos van Europa leer je de woeste natuur van Europa kennen. Je zit de eerste vier nachten in een prachtige villa die in tweede wereldoorlog nog door Duitse officieren is gebruikt. ‘s Ochtends sta je vroeg op om met lokale gidsen wisenten te spotten, of wolven te zien. In de middag leer je belangrijke bushcraft en survivalskills zoals vuur maken, shelters bouwen en oriëntatie. Na vier dagen trainen ben je voorbereid voor het echte werk. We ploegen twee dagen door de wouden van Bialowieza. Je klautert met je bepakking over de omgevallen bomen en ‘s avonds maak je je kamp in het bos.

Hike en Survival in Piemonte (Italië)

In de prachtige Italiaanse alpen gaan we op een heerlijke wandeltocht. De eerste twee dagen maken we kamp in een vallei waar de watervallen naar beneden spletteren en leren we de basistechnieken van survival: vuur maken, shelter bouwen en kaart en kompas. Daarna gaan we de bergen in voor een vierdaagse wandeltocht langs Monviso. Tijdens deze tocht heb je alle mogelijkheden om je vaardigheden in de praktijk te brengen en geniet je van de prachtige uitzichten op een van de hoogste bergen van Italie. De laatste dag kom je aan op onze berg voor een solo ervaring. Je bouwt je eigen kampje van natuurlijke materialen en maakt een vuurtje waar je je eten op kookt, met uitzicht op Valpellice.

 

Uitgangspunt trainingen

  • kleine groepen
  • veel tijd, veel aandacht
  • lekker vegetarisch/vegan eten
  • verbinden met de natuur
  • bestemmingen in het buitenland zijn binnen anderhalve dag over land te bereiken 

Voor welk niveau kies jij?

Je hoeft niets bijzonders te kunnen of te weten. De omstandigheden zijn licht en je hebt geen speciale materialen nodig, behalve een tentje en een slaapzak.

Je hebt iets meer ervaring nodig met buitenleven. Je bent wat meer op jezelf aangewezen voor je voeding en je welzijn doordat de omstandigheden meer basic zijn.

De omstandigheden kunnen iets uitdagender zijn en goede gear is nodig.

Je hebt voorbereiding nodig op het gebied van gear en conditie. De omstandigheden kunnen uitdagend zijn en je moet enigszins op jezelf kunnen terugvallen. Je krijgt een paklijst opgestuurd.

Je moet conditioneel goed zijn voorbereid en autonoom kunnen zijn op het gebied van gear. Je krijgt een paklijst opgestuurd.